Vietnamská překapávaná káva - skvělá teplá, osvěžující ledová
Překapávaná vietnamská káva - rychlý způsob přípravy a velice oblíbená káva, která se podává jak za tepla, tak i za studena.
A co vše budete potřebovat?
- kondenzované mléka (pro sladkou chuť)
- nejlépe vietnamskou kávu - ale jakákoli poslouží (pro překapávání je potřeba mletá)
- phin filtr
Připravíme si svůj oblíbený hrneček na kávu, horkou vodu, kávu, kondenzované mléko a phin filtr.
Phin filtr se skládá z těchto částí:
- nádobka s filtrem
- sítko
- poklička
Příprava:
Do svého oblíbeného hrnečku zalejeme pár ml kondenzovaného mléka (dle preferncí) na hrneček položíme phin filtr, vyjmeme pokličku a sítko.
Do nádoby phinu nasypeme 3 čajové lžičky mleté kávy, přiložíme sítko a zalejeme troškou horké vody abychom trochu kávu promočili. Po chvilce kavu kompletně zalejeme horkou vodou, tak aby káva nevytekla z hrníčku.
Necháme odkapat a zamícháme.
Užijte si dobrotu :)